Schwarz

ÖSTERRIKE

Från slaktare till vinmakare

Hans Schwarz är en före detta slaktare från Andau, Österrike, som övertalades att byta sin klyfta mot en korkskruv och göra karriär inom vinframställning. Familjen Schwarz har odlat druvor i regionen kring byn Andau i Burgenland i generationer. Utöver en liten hobbyproduktion för egen konsumtion såldes druvorna traditionellt till det lokala kooperativet.

1994 träffade Hans Schwarz Alois Kracher, Österrikes mest hyllade vinmakare. Efter att ha provat Schwarz hemgjorda vin blev Kracher så imponerad att han övertygade honom om att producera vin under sin egen etikett. Kracher erbjöd sin hjälp och kontaktade till och med Manfred Krankl från Sine Qua Non i USA för att konsultera och designa etiketterna.

Långt innan konceptet med nos-to-tail slakt blev trendigt, anammade familjen Schwarz slakteri denna filosofi. Naturligtvis sträcker sig samma filosofi till The Butcher-viner.