Schwarz

ÖSTERRIKE

Från slaktare till vinmakare

Hans Schwarz är en före detta slaktare från Andau, Österrike, som övertalades att byta sin klyfta mot en korkskruv och göra karriär inom vinframställning. Familjen Schwarz har odlat druvor i regionen kring byn Andau i Burgenland i generationer. Utöver en liten hobbyproduktion för egen konsumtion såldes druvorna traditionellt till det lokala kooperativet.

1994 träffade Hans Schwarz Alois Kracher, Österrikes mest hyllade vinmakare. Efter att ha provat Schwarz hemgjorda vin blev Kracher så imponerad att han övertygade honom om att producera vin under sin egen etikett. Kracher erbjöd sin hjälp och kontaktade till och med Manfred Krankl från Sine Qua Non i USA för att konsultera och designa etiketterna.

Långt innan konceptet med nos-to-tail slakt blev trendigt, anammade familjen Schwarz slakteri denna filosofi. Naturligtvis sträcker sig samma filosofi till The Butcher-viner.

a

PRODUKTER FRÅN
Schwarz

a
The Butcher  White Cuvée

The Butcher White Cuvée

Rött vin, Österrike, Burgenland
Artnr: 71739 Pris
Ordinarie pris 139kr
Ordinarie pris Försäljningspris 139kr
The Butcher 2022. Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, nougat, skogshallon, sandelträ och körsbär.

The Butcher, Pinot Noir

Rött vin, Österrike, Burgenland
Artnr: 70521 Pris
Ordinarie pris 169kr
Ordinarie pris Försäljningspris 169kr